Rubinelli Vajol s hrdostí představuje své Valpolicella Ripasso, víno, které dokonale ztělesňuje jedinečnou tradici a terroir oblasti Valpolicella v italském regionu Veneto. Toto víno je vyrobeno ze směsi klasických odrůd pěstovaných na vápencových a jílovitých půdách. Hrozny jsou sklízeny ručně. Po sklizni jsou vybrané hrozny několik dní sušeny ve větraném sále, což je kratší verze procesu Appassimento používaného pro Amarone. Následuje fermentace v nerezových tancích při kontrolované teplotě. Klíčovým krokem, typickým právě pro Valpolicella Ripasso, je druhotná fermentace neboli "ri-passo". V lednu se hotové víno na několik dní přečerpá přes čerstvé matoliny z výroby Amarone. Tento proces dodává vínu více struktury, alkoholického obsahu a harmonie. Následně víno odpočívá ve velkých dubových sudech. Víno se prezentuje jasnou, sytou rubínovou barvou, je intenzivní, s výraznými tóny višní, červeného ovoce jako maliny či rybíz a borůvek, které doplňují příjemné náznaky koření.
Chuť je plná, kulatá a silně strukturovaná. Chuťový projev je harmonický, s osvěžujícími tóny višní a dokonalou rovnováhou mezi ovocností a jemnou sladkostí což je charakteristické pro Valpolicella Ripasso.
50 % Corvina, 25 % Corvinone, 15 % Rondinella, 5 % Molinara a 5 % Oseleta.
Pro přidávání poznámek k produktům je nutné se přihlásit / zaregistrovat.
Rubinelli Vajol Valpolicella Ripasso 2017 je výjimečné červené víno z italského Veneta, vyrobené z ručně sklizených a částečně sušených hroznů, s druhotnou fermentací přes matoliny Amarone, což mu dodává sytou rubínovou barvu, intenzivní vůni višní a červeného ovoce s kořením a plnou, kulatou a harmonickou chuť.
Den Mint Julep
Pozvánka na Pražské vinice 2025
Nová řada FRESH z vinařství Réva Rakvice
Den Passion Fruit Martini