Neotřelý Pét Nat od rakouského vinaře Arnolda Holzera z Wagramu. O jeho svérázu svědčí již pivní láhev, do níž je víno uzavřeno a která se pro ně ideálně hodí. Víno je výrazně svěží, ale zároveň díky stále přítomným kvasinkám navozuje dojem plnosti. Chuť svěží, ovocná, grepová, zelené malvice. Doporučujeme jako aperitiv.
Eschenhof Holzer Šumivá vína sec Rakousko Wagram Pet-nat
Zbytkový cukr dává vínu sladkou chuť, plnost a hladkost. Suchá vína více podporují přirozenou odrůdovost, více se rozvine přirozené aroma a chutě. Sladkost vína definuje množství zbytkového přírodního cukru, které vzniká při kvašení vína.
lehkétěžké
Lehká vína mají nižší obsah alkoholu a vyznačují se jemnějším charakterem. Těžká vína mají vyšší obsah alkoholu a mají intenzivnější chuť i aroma.
ovocnétanické
Taniny (třísloviny) umocňují strukturu vína a dávají mu svíravost a hořkost. Ve větší míře jsou obsaženy v červeném víně. Ovocitost je vlastnost vína chutnat a vonět po ovoci.
nízká aciditavysoká acidita
Významnými složkami každého vína jsou kyseliny, dotváří jeho celkový výraz a charakter. Obecně vyšší obsah kyselin značí víno svěžejší a křupavější, nižší obsah víno jemnější a zakulacenější. Poměr vyvážení kyselin ve víně je velmi relativní. Pokud je u vína kyselost příliš nízká, chutná víno nevýrazně, a pokud je kyselost příliš vysoká, víno chutná moc trpce a kysele.
Hodnocení mohou udělit pouze ověření zákazníci, tedy jen ti, kteří tento produkt zakoupili.
Šumivá vína
Šumivá vína jsou celosvětově oblíbená díky své charakteristické perlivosti, která vytváří elegantní a osvěžující zážitek. Jsou neodmyslitelnou součástí oslav a speciálních událostí.
Výroba sektů je komplexní proces s dvěma hlavními metodami: tradiční například Champagne, kde kvašení probíhá v lahvi, a tanková například Prosecco, kde kvašení probíhá v tancích. Sekty se liší sladkostí od brut nature po doux a pocházejí z ikonických regionů jako Francie Champagne, Itálie Prosecco nebo Španělsko Cava. Nabízejí širokou škálu chutí od suchých po sladké a jsou ideální jako aperitivy i k jídlu.
Veltlínské zelené
Vína mají zpravidla pikantní a kořeněnou chuť, často doplněnou o tóny bílých pepřů, zeleného pepře, zeleného jablka, citronové kůry a bylinek. Jeho aroma je často intenzivní a komplexní, s výraznými ovocnými a bylinnými tóny, doplněnými minerálními prvky. Známý i jako Grüner Veltliner
Eschenhof Holzer
Eschenhof Holzer, rodinné vinařství z rakouského Wagramu, spojuje tradici s inovací. Arnold Holzer, mladý vinař, produkuje vína s osobitým charakterem, odrážejícím unikátní sprašové podloží. Vlajkovou lodí je Veltlínské zelené. S lahví z Eschenhof Holzer, kterou najdete na vinisto.cz, se alespoň na okamžik přenesete do malebného Wagramu.
Vaše poznámky k produktu
Sem můžete vložit Vaše poznámky, které vidíte pouze Vy.
Pro přidávání poznámek k produktům je nutné se přihlásit / zaregistrovat.
Buďte první, kdo produkt ohodnotí
Hodnocení mohou udělit pouze ověření zákazníci, tedy jen ti, kteří tento produkt zakoupili.