Citlivost mistra destilatéra a moderní technologie dává výrazně jemný destilát s ovocnou, sladkou chutí a lehkým aroma po švestkách, které se zráním v nerezových nádržích stává kulatější a podmanivější. Slivovice. Vůně aroma po švestkách. Chuť ovocnou, sladkou chutí.
Anton Kaapl Destiláty Ovocný destilát Česká republika Jižní čechy
Ovocné destiláty, neboli pálenky, jsou lihoviny zachycující esenci zralého ovoce. Vyrábí se fermentací ovocné šťávy a následnou destilací. Některé zrají v sudech, jiné ne. Mezi známé patří Slivovice, Hruškovice, Calvados, Kirschwasser a Grappa, nabízející širokou škálu chutí z celého světa.
Anton Kaapl
Anton Kaapl (1884 – 1948) příslušník jednoho z nejstarších rodů žijící v Jílovicích minimálně od roku 1586. Zakladatel rodinné tradice pálení ovocných destilátů. Válečný veterán Velké války, který bojoval na straně Rakouska-Uherska na východní frontě. Byl těžce raněn a v roce 1916 propuštěn do civilu. Od vzniku samostatného Československa v roce 1918 byl nepřetržitě starostou či místostarostou obce Jílovice (Gilowitz) a to až do nástupu rudých revolučních národních výborů v roce 1945.
Na základě dlouholetých zkušeností s pálením ovocných destilátů vznikl v jihočeských Jílovicích český rodinný lihovar, který jako odkaz na své rakousko-uherské paličské kořeny nese název Anton Kaapl a na etiketách lahví dovětek „Familientradition aus Gilowitz“.
Vaše poznámky k produktu
Sem můžete vložit Vaše poznámky, které vidíte pouze Vy.
Pro přidávání poznámek k produktům je nutné se přihlásit / zaregistrovat.
Buďte první, kdo produkt ohodnotí
Hodnocení mohou udělit pouze ověření zákazníci, tedy jen ti, kteří tento produkt zakoupili.