Přírodně perlivé bílé víno vyrobené metodou dokvašení přirozeného zbytkového cukru v sektové lahvi. Víno pochází z odrůdy Sauvignon blanc, které dozrálo na 19,0 °NM cukernatosti.
Nejedná se o klasický sekt. Víno je dle legislativy v podstatě tiché, přetlak v lahvi je pouze do 2 Atm. Láhev obsahuje veškeré kvasniční kaly.
Zbytkový cukr dává vínu sladkou chuť, plnost a hladkost. Suchá vína více podporují přirozenou odrůdovost, více se rozvine přirozené aroma a chutě. Sladkost vína definuje množství zbytkového přírodního cukru, které vzniká při kvašení vína.
lehkétěžké
Lehká vína mají nižší obsah alkoholu a vyznačují se jemnějším charakterem. Těžká vína mají vyšší obsah alkoholu a mají intenzivnější chuť i aroma.
ovocnétanické
Taniny (třísloviny) umocňují strukturu vína a dávají mu svíravost a hořkost. Ve větší míře jsou obsaženy v červeném víně. Ovocitost je vlastnost vína chutnat a vonět po ovoci.
nízká aciditavysoká acidita
Významnými složkami každého vína jsou kyseliny, dotváří jeho celkový výraz a charakter. Obecně vyšší obsah kyselin značí víno svěžejší a křupavější, nižší obsah víno jemnější a zakulacenější. Poměr vyvážení kyselin ve víně je velmi relativní. Pokud je u vína kyselost příliš nízká, chutná víno nevýrazně, a pokud je kyselost příliš vysoká, víno chutná moc trpce a kysele.
Hodnocení mohou udělit pouze ověření zákazníci, tedy jen ti, kteří tento produkt zakoupili.
Šumivá vína
Šumivá vína jsou celosvětově oblíbená díky své charakteristické perlivosti, která vytváří elegantní a osvěžující zážitek. Jsou neodmyslitelnou součástí oslav a speciálních událostí.
Výroba sektů je komplexní proces s dvěma hlavními metodami: tradiční například Champagne, kde kvašení probíhá v lahvi, a tanková například Prosecco, kde kvašení probíhá v tancích. Sekty se liší sladkostí od brut nature po doux a pocházejí z ikonických regionů jako Francie Champagne, Itálie Prosecco nebo Španělsko Cava. Nabízejí širokou škálu chutí od suchých po sladké a jsou ideální jako aperitivy i k jídlu.
Sauvignon Blanc
Vína jsou obvykle světlá a svěží, s výraznými tóny citrusového ovoce, Mohou také obsahovat aroma kopřiv a chřestu přes zelená jablka a angrešt až, list černého rybízu, puškvorce, zeleného pepře, bylin a čerstvě posekané trávy.
Vinařství Vykoukal
Slavkovské bojiště je známé nejen svou historickou významností, ale také krásnou krajinou a vinicemi. V malebných obcích Hostěrádky-Rešov a Újezd u Brna se nachází malé rodinné vinařství, které se zaměřuje na výrobu kvalitních vín z moravských odrůd.
Autentická vína ze Slavkovského bojiště: V roce 1996 získal zakladatel vinařství, Ing. Zdeněk Vykoukal, první vinice na Staré hoře a začal s pěstováním vinné révy. V počátcích se vinařství soustředilo na výrobu bílých vín, ale postupně začalo rozšiřovat svou produkci i o vína červená.
Vaše poznámky k produktu
Sem můžete vložit Vaše poznámky, které vidíte pouze Vy.
Pro přidávání poznámek k produktům je nutné se přihlásit / zaregistrovat.
Buďte první, kdo produkt ohodnotí
Hodnocení mohou udělit pouze ověření zákazníci, tedy jen ti, kteří tento produkt zakoupili.